Izjava o zaštiti osobnih podataka

Izjava o zaštiti osobnih podataka

Područje primjene:
Ova Izjava o zaštiti osobnih podataka namijenjena je korisniku ove internetske stranice u skladu sa Saveznim zakonom o zaštiti osobnih podataka i Zakonu o elektroničkim medijima kao informacija o načinu, opsegu i svrsi prikupljanja te uporabi osobnih podataka na ovoj internetskoj stranici od strane odgovornog ponuditelja Stabilizer 2000 GmbH, Steinerstrasse 11, CH-4333 Münchwilen. Telefon: +41 (041) 322 11 29, telefaks: +41 322 11 28, elektronička pošta: info@stabilizer2000.com

Pridružena poduzeća:
Stabilizer 2000 GmbH
Steinerstrasse 11
4333 Münchwilen

Operater internetske stranice vrlo ozbiljno shvaća zaštitu Vaših osobnih podataka te s njima postupa povjerljivo i u skladu sa zakonskim propisima.

Imajte na umu da prijenos podataka putem Interneta u načelu može biti popraćen sigurnosnim nedostacima. Sveobuhvatnu (apsolutnu) zaštitu od pristupa trećih osoba nije moguće realizirati.

Pristupni podaci:
Operater internetske stranice odnosno pružatelj usluga na stranici prikuplja podatke pristupom na stranicu i pohranjuje ih kao dnevničke datoteke na serveru (server logfiles). Sljedeći se podaci evidentiraju na ovaj način:

posjete internetskoj stranici
vrijeme (sat:minuta:sekunda) u trenutku pristupa
količina poslanih podataka u bajtovima
izvor/poveznica putem koje ste dospjeli (s koje ste usmjereni) na ovu internetsku stranicu
preglednik kojim se koristite
operativni sustav kojim se koristite
IP-adresa kojom se koristite

Prikupljeni podaci služe samo za statističke analize u cilju unapređivanja internetske stranice. Operater internetske stranice, međutim, pridržava pravo na naknadnu provjeru dnevničkih datoteka na serveru u slučaju da određene indicije upućuju na protupravno korištenje.

Kolačići:
Ova internetska stranica primjenjuje tzv. kolačiće. Radi se o malim tekstualnim datotekama, koje se pohranjuju na vašem krajnjem uređaju. Vaš preglednik pristupa tim datotekama. Primjenom kolačića poboljšava se korisničko iskustvo i sigurnost ove internetske stranice.
Uobičajeni preglednici nude Vam mogućnost odgovarajućeg podešavanja postavki ako ne želite omogućiti stvaranje kolačića. Napomena: Ne možemo vam jamčiti da ćete svim funkcionalnostima ove stranice moći pristupiti bez ograničenja, ako napravite takve postavke.

Postupanje s osobnim podacima:
Operater internetske stranice prikuplja Vaše osobne podatke, koristi se njima i prosljeđuje ih samo ako je to zakonskim okvirom dopušteno ili ako Vi za prikupljanje podataka date svoju suglasnost.

Osobnim podacima smatraju se sve informacije koje služe tome da se utvrdi Vaš identitet i slijedeći koje možemo povratno doći do Vas – dakle primjerice Vaše ime, adresa elektroničke pošte i broj telefona.

Ako u sklopu internetske ponude postoji mogućnost unosa osobnih ili poslovnih podataka (adrese e-pošte, imena, adrese), korisnik te podatke daje izričito na dobrovoljnoj osnovi. Korištenje i plaćanje svih ponuđenih usluga je – ako je to tehnički izvedivo i prihvatljivo – dopušteno i bez navođenja takvih podataka, odnosno davanjem anonimiziranih podataka ili navođenjem pseudonima. Trećim stranama nije dopušteno koristiti se kontaktnim ili sličnim podacima objavljenim u okviru impresuma kao što su poštanske adrese, brojevi telefona i telefaksa kao i adrese e-pošte za slanje informacija koje nisu izričito zatražene. Izričito je pridržano pravo na poduzimanje pravnih koraka protiv pošiljatelja takozvane neželjene pošte (spam) u slučaju kršenja ove zabrane.

U svrhu optimiranja naše internetske stranice prikupljamo i pohranjujemo podatke, kao što su primjerice datum i vrijeme pozivanja stranice, stranica s koje ste se pozvali našu stranicu i slično, pod uvjetom da se oni ne protive takvom prikupljanju i pohranjivanju podataka. To se događa anonimno, bez osobnog identificiranja korisnika stranice. Prema potrebi, izrađuju se korisnički profili pomoću pseudonima. Pri tome se također osoba koja stoji iza pseudonima ne povezuje s prikupljenim podacima o korištenju. U svrhu prikupljanja i pohranjivanja podataka koristimo kolačiće, koji podatke također prikupljaju samo u anonimnom ili pseudonimnom obliku.

Postupanje s podacima za kontakt:
Ako s operaterom internetske stranice uspostavite kontakt putem ponuđenih opcija, Vaši se podaci pohranjuju, kako bi ih se moglo povratno dohvatiti u cilju obrade Vašeg upita i odgovora na Vaš upit. Ti se podaci bez Vašeg dopuštenja neće proslijeđivati trećim osobama.

Postupanje s komentarima i prilozima:
Ako na ovoj stranici ostavite neki tekstualni prilog ili komentar, Vaša se IP-adresa pohranjuje radi sigurnosti operatera internetske stranice. Ako Vaš tekst krši zakonske propise, pomoću nje će moći utvrditi Vaš identitet.

Prava korisnika: informacija, ispravak i brisanje:
Vi kao korisnik možete na svoj zahtjev dobiti besplatne informacije o tome koje smo osobne podatke o Vama pohranili. Ako Vaša želja nije u suprotnosti sa zakonskom obavezom čuvanja podataka (npr. obaveza zadržavanja podataka), imate pravo na ispravak pogrešnih podataka, kao i na zaključavanje ili brisanje Vaših osobnih podataka.

Pravovaljanost ovog izuzimanja od odgovornosti:
Ako dijelovi ili pojedine formulacije ovog teksta nisu u skladu, prestanu biti u skladu ili nisu u potpunosti u skladu s važećim pravnim propisima, to ne utječe na preostale dijelove dokumenta u smislu njegova sadržaja ili pravovaljanosti.

Zaštita potrošača:
Alternativno rješavanje sporova (VSBG – Zakon o rješavanju potrošačkih sporova). Poduzeće (trgovačko društvo) ne sudjeluje u postupcima rješavanja spora pred arbitražnim tijelom za rješavanje potrošačkih sporova.

Scroll to top